Bihulebetændelse. Hvem gjorde?

Nasopharynx

Jeg vil sige min bitre og lange måde at behandle min uheldige næse på under den obligatoriske lægeforsikring.

Jeg vil på forhånd fortælle dig, at prøv ikke at blive behandlet med en obligatorisk lægeforsikring. Det forekommer mig, at dette "sovjetiske" system længe har været dårligt halt under modernitetens forhold, og det er på tide at ændre det på en eller anden måde. Tidligere i Sovjetunionen, efter min mening, arbejdede hun bedre, landet var interesseret i en sund arbejderklasse, og folk blev behandlet uden for meget unødvendige spørgsmål, selvom medicin nu har taget et skridt, alligevel synes det for mig for mig mere eller mindre tåleligt. Siden da har meget ændret sig, noget er kollapset, det politiske system har ændret sig, privat ejendom har dukket op osv. og så videre.

Nu er der få mennesker, der er interesserede i dig, eller rettere, de er interesserede i at du er sund, betaler skat og ikke generer læger igen. Og også alt er ret fragmenteret. Der er intet klart system og intet enkelt mål. Dets medlemmer ser ud til at være opgivet og fortsætter med at arbejde, nogen bare for penge skyld, nogen vil stadig hjælpe folk. Og patienten, der kommer ind i dette system, begynder at blive forvirret som i en labyrint, sundhedsarbejdere kan møde ham med et smil, de siger, det er godt, at han kom til tiden og inspirerer tillid. Og så begynder en slags rod og skrald.

Og nu min egen historie. Om hvordan jeg har behandlet i 10 år, undskyld skide bihulebetændelse og en cyste i maxillary sinus, som jeg brugte meget tid på ture til forskellige klinikker, nerver i kø på grund af hospitalets personale uagtsom holdning og en stor mængde penge til antibiotika og forskellige studier og også sundhed i form af en hængende mave og tarme på grund af brugen af ​​de samme antibiotika. Historien er ganske lang. Jeg vil forsøge at forkorte og give korte historier om detaljer.

Det begyndte med, at jeg i løbet af min studietid ikke havde mulighed for at behandle en løbende næse ordentligt, jeg tog eksamen, det var vinter, og jeg var nødt til at ride frem og tilbage og stå længe ved stop. Jeg udviklede en fremmedlegeme i min næse og vejrtrækningsbesvær. Jeg blev diagnosticeret med en polypp og fik besked på at komme tilbage om tre måneder. nu ferien og så vil der være ferier og så videre for at gå til hospitalet. Jeg lærte, hvordan denne operation udføres (simpelthen ved at trække polypper ud) og for at være ærlig var jeg bange og opgav denne sag. løbende næse blev hyppigere. Jeg blev diagnosticeret med bihulebetændelse. Antibiotika blev ordineret, og så fortsatte det i mange år. Hver gang der blev taget en røntgen, hvor den venstre paranasale sinus var mere farvet end den højre. Forresten forsvandt polyppen et eller andet sted, ENT sagde, at der undertiden er falske polypper. Over tid indså jeg, at hver gang recepterne var de samme antibiotika og vask, og jeg var træt af at gå til ØNH, hvor hver enkelt lignede den forrige, så jeg begyndte at ordinere de samme lægemidler til mig selv. Over tid blev bihulebetændelse forbundet med smerter i området med den sjette tand og hovedpine. Lor sagde, at årsagen kan være i tanden, så du skal først helbrede dine tænder. Jeg begyndte at gå til tandlæger, hvor alle mine tænder blev behandlet undtagen den 6.. Og vores tandlæge sagde, at før du rører ved den 6. tand, skal du først kurere bihulebetændelse. Bevæbnet med hans ord gik jeg til historien, der skuffede mig og sagde, at nej, først skal du helbrede alle dine tænder. Så jeg løb fra et kontor til et andet flere gange, men lægerne ændrede ikke deres meninger, og hos tandlægen brød jeg bare i gråd. Han forklarede, at manipulering af den sjette tand kan udløse andre processer i sinus. Der gik et stykke tid, smerten i tænderne blev intensiveret, og en dag blev tandkødet omkring det hvidt, jeg løb til en betalt tandlæge og bad om at få det fjernet. Hun beroligede mig, sagde, at hvid hud ikke er skræmmende, jeg fortalte hele situationen, at ingen ønsker at påtage sig dette, og hun rådede "om et mirakel!" lave CT (computertomografi). Med resultaterne kom jeg til min ØNH, som var overrasket over udviklingen af ​​moderne teknologi, at i sin tid blev frosne lig skåret for at undersøge strukturer i ØNH-organer))) Jeg stillede endelig den korrekte diagnose af en cyste i maxillary sinus til venstre. Sendt til ØNH i den regionale klinik, fordi vi gjorde ikke noget lignende. Lor fra den regionale klinik satte en venteliste på en operation, der varede et år. Jeg ventede tålmodigt, og ingen fortalte mig, hvad jeg skulle gøre med tanden. Jeg måtte bryde igennem til denne kvinde for at finde ud af, hvornår jeg skulle fjerne tanden, sagde hun 2 uger før operationen, så alt kunne heles, men hvis der var en stomi i stedet for tanden, så den ikke forstyrrede for meget. Ok, jeg samlede alle testene og gik til hospitalet, samme dag ringede lægerne til mig og begyndte at spørge, om jeg følte en fistel på stedet for en tand osv. Vi blev sendt med alle analyser og CT til afdelingen for maxillofacial kirurgi, som var på 1. sal, og ENT-afdelingen ved 9. Elevatoren fungerede langsomt, jeg løb op ad trappen, derefter tilbage til ENT-afdelingen og så videre flere gange. Lægerne tvivlede på noget. Som et resultat blev jeg løsladt samme dag og sagde, at det måske ikke var en cyste, men hævelse, der dukkede op på grund af en dårlig tand. Men min lidelse sluttede ikke, ødem mindskede ikke, jeg sprøjtede nasonex, katten. Jeg blev udskrevet, han hjalp ikke. De sagde, hvis intet ændrede sig, kom til dem igen uden nogen retning. Efter et stykke tid kom jeg og sagde det og så, og de skulle acceptere mig uden henvisning, jeg blev ikke accepteret, jeg måtte betale 900 rubler for en aftale. Operationen var igen planlagt et år senere, nemlig i begyndelsen af ​​juli 2019. (senere blev det flyttet til slutningen af ​​juni på grund af menstruation) CT blev beordret til at blive udført ved dem i retningen gratis, så der igen ikke ville være nogen problemer med at afkode det. Og nu 2019. Epikken begyndte med modtagelsen af ​​en henvisning til CT i hans klinik. Jeg kom flere måneder før, fordi jeg vidste, at der var lang kø for hende. Sygeplejersken på ØNH-kontoret informerede mig forkert på alle mulige måder, sagde at det var for tidligt, jeg kom flere gange, og allerede i maj sagde hun, at henvisningen faktisk var skrevet af lægekommissionen, og hun besluttede, om hun skulle udstede den eller ej. I Kommissionen fik jeg at vide, at der er pladser i november! Hvilken glæde. Jeg kunne igen ikke modstå brast i tårer og gik til at klage til overlægen. Han sympatiserede, men kunne ikke hjælpe. Jeg var nødt til at gennemgå det igen mod et gebyr i en anden klinik. Dagen er kommet, hvor du skal til hospitalet. Der er mange anmeldelser på Internettet om, hvordan denne operation og yderligere rehabilitering går. Jeg havde omtrent det samme. De første dage efter operationen med tamponade i næsen var vanskelige. Jeg ventede bare på, at dagen skulle slutte, og tamponaden blev fjernet. Forresten fik jeg specielle bandager, som jeg fik at vide at købe på apoteket, og fjernelsen var smertefri. Og der var også en kvinde i afdelingen, der gik på dressinger med sin strålende grønne og salve, fordi på REGIONAL hospitalet, uanset om du ved, at de ikke er det. På selve hospitalet var der træk overalt, korridoren var lang i slutningen af ​​den, der var en dør til altanen, og sygeplejerskerne eller sygeplejerskerne, jeg ved ikke, hvem der konstant åbnede denne dør, men jeg tværtimod lukkede den. I korridoren var der næsten en følelse af, at du bare blev båret af vinden. Derudover lå en astmatisk kvinde på afdelingen, som kvalt uden et åbent vindue, min seng var lige ved siden af ​​hende, og hendes var tæt på vinduet) Om natten vågnede jeg periodisk med ondt i halsen og hoste. Jeg klagede til lægen, at der er kladder her, og jeg føler, at det blæser mig. Lægen sagde, at det bare øger følsomheden efter operationen. På den tredje dag steg min temperatur til 37,2, grøn snot dukkede op i store mængder. Lægen sagde, at denne udledning fra næsen ser ud til at blive kaldt fibrin, og dette er normalt. Og temperaturen er 37, de sagde, at dette også er normalt, det tæller ikke som en temperatur. Jeg troede det, men jeg følte, at noget ikke var i orden. Jeg ønskede at blive udskrevet så hurtigt som muligt og ligge varmt hjemme. På den 5. dag indvilligede lægen i at skrive det ud, det var lørdag, hun sagde, at hvis temperaturen overstiger 37,5, vil vi ordinere antibiotika. Faktisk den samme dag derhjemme, sent på aftenen, oversteg temperaturen tærsklen på 37,5 og nåede næsten 38, men der var ingen steder at gå, i morgen var søndag. Og de beordrede at komme tirsdag for at fjerne stingene. Jeg var bange for, at dette ville føre til komplikationer, især inden for 5 dage efter operationen. Temperaturen blev ledsaget af alle symptomer på forkølelse, mine tænder og øre stak i mit hoved. Og snuden blev grønnere og grønnere) På hospitalet var alt, hvad der blev injiceret til mig, analgin, hvilket jeg senere nægtede, tk. tværtimod skadede præsten mere, og næsen gik ikke. Antibiotika blev ikke givet.

Indtil dette epos er forbi.

I historien nævnte jeg ikke mange andre problemer og tilgav idioten, ellers ville den have vist sig endnu længere.

Lad mig kort sammenfatte. Jeg gentager, prøv ikke at gennemgå obligatorisk medicinsk behandling. Og også hvis du er i tvivl om noget, om lægernes professionalisme, om rigtigheden af ​​den ordinerede behandling, skal du kontakte flere læger. Og jeg vil også anbefale at lytte til fornemmelserne i din krop, hvis de ikke falder sammen med lægens overbevisninger og overtalelser. Det er forfærdeligt, når lægen ikke hører patienten. Når han har en plan for behandlingsforløbet, og han ikke ønsker at forstå, at noget kan være anderledes, reagerer han ret stift på ændringer i omstændighederne og på patientens historie og symptomer. Mens jeg lå på afdelingen, hørte jeg mange historier om netop sådanne ubehagelige tilfælde på grund af en forkert diagnose og behandling samt dumme situationer på grund af selve systemets krumning. Sådan går det. Pas på dig selv og lyt til dine følelser.

Microhymorotomy anmeldelser

Vær ikke bange og uden en operation, der skal behandles, i mit eksempel kan jeg sige, at min søster led af goimoritis i 2 år på bogstaveligt talt 2 uger, kom alt pus ud af sig selv ved hjælp af Erakond. Læs hjemmesiden selenium-ig.com eller ring tlf.: 89644299215

Hvis du beslutter dig for at gennembore, er alting dårligt. Meget pus

Og så var det muligt at komme af med et sinuskateter. Og hvilket hul vil de lave for dig? Gennem munden eller gennem næsen? Begge muligheder er ikke en gave. Hvis gennem næsen, indsættes en tyk nål i næseboret, og skillevæggen er gennemboret. Du vil høre knoglen knuste. Blod og pus kommer ud af munden og næsen. Derefter hældes medicinen i hullet. Burst hårdt, som om øjnene er klemt ud, ser det ud til, at ansigtet presser. Så vil du gå med en "overskæg"

tak for svaret

Jeg forstod ikke "du vil gå med overskæg" ((((

til behandling behandler han bihulebetændelse uden punktering, genopretter den naturlige dræning af bihulerne, alt indholdet kommer ud gennem nasopharynx))). Held og lykke og vær ikke bange)))), læs færre kommentarer, især "overskæg"))))

Hvor holder det celestiale imperium modtagelserne? Jeg vil gerne høre.

kun via telefon

21-37-78, 49-79-78. For at springe over linjen skal du forklare situationen, ellers vent længe.

Overskæg er afløbsrør, smart fyr

Gå til alle knoglesættere - så vil de bore et hul i panden og derefter bare roe sig ned. En punktering er selvfølgelig en radikal metode, men det sparer mennesker.

Aleksandrova blev også udnævnt til RB2

Betjening af maksillær sinus, et endoskop er udført eller den gammeldags måde?

hvem gjorde det? bedes du afmelde = (

Jeg har ikke bihulebetændelse

Og de sagde, at jeg har en cyste der (((Cysten opereres kun (sådan som)) Jeg vil ikke have uuuu ((((

Hej alle sammen, og jeg går ind i ENT-afdelingen på mandag, de vil rense maxillary sinus

De siger under generel anæstesi, så kirurgen sagde, hvorfor de gør under generel anæstesi ?

og da du blev udnævnt?

Jeg havde også en mistanke om en cyste, men tomografien afslørede den ikke, men stadig er sinus tilstoppet med fibrøst væv, og operationen er den samme som for at fjerne cyste. den dårlige ting er, at vores knogle hamres, i Moskva renser de det gennem et naturligt hul med et endoskop eller laser og under lokalbedøvelse, selvom kirurgen fortalte mig, at vi først skulle prøve med et endoskop, men de vil stadig bore et hul under endoskopet

Jeg har endnu ikke tilmeldt mig en operation ((((jeg gik til republikken Bashkortostan, hvor jeg blev modtaget af Turkenbaev og sagde, at jeg ville tilmelde mig en opera., Og jeg er bange).

Jeg er allerede i ENT-afdelingen, det er selvfølgelig skræmmende

Især når de ikke forklarer noget, venter jeg på en læge

Michael, hvordan har du det??

Hvornår er operationen planlagt? Sig noget?

i morgen udføres to operationer under generel anæstesi

Sepoplastik og bihulebetændelse og anastomosen i den maksimale bihule vil udvide sig, læge Elena Nikolaevna Evseeva sagde, at jeg vil lave et hul under læben (jeg tegnede et hul på papir, diameter ca. cm) og så videre venter jeg på anæstesilægen

lad alt gå godt!

Hvis du allerede har besluttet dig, skal du ikke bekymre dig, stille ind. God bedring!

alt gik fint

Jeg bevæger mig væk fra anæstesi, der blev lavet et hul over de øverste tænder under læben, de rakede en flok gamna og sorte små sten, som bihulerne blev tilstoppet med, sendt til diagnose, lægen siger, at dette er en svamp på grund af indtrængen i fyldmaterialet i de øvre tænder. de fjernes derfra, som nogle af kriminelle her antyder, kun kirurgen er igennem. De fikserede også skillevæggen, som blev brudt i løbet af hans studietid. Læger er super, meget god holdning, så vær ikke bange - hvis Lor sagde at blive opereret, er det bedre at operere

Ingen hovedpine? Alligevel blev knoglen udhulet

alt gør ondt, temperaturen er stadig

Du trækker vejret gennem munden, din næse og hullet bløder, men når du ser dit ansigt i spejlet, smiler du og dit humør stiger, de lægger et bedøvelsesmiddel om natten, så alt er i orden :)))

Lad alt heles snart

Michael, hvordan er helbredet?

Jeg blev udskrevet i dag, min tilstand er munter, udadtil har fysiognomien taget de samme dimensioner som den var før operationen

og blå mærker (som en fingal) er allerede forsvundet. Nu bliver jeg behandlet derhjemme, alle anbefalinger er ordineret i udskrivningen. Jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed over for de læger, der opererede mig, Innokenty Nikolayevich Alexandrov og Elena Nikolayevna Evseeva, for en vellykket operation uden komplikationer (septoplasty og bihulebetændelse) og følsom holdning... Før operationen blev en masse internetressourcer skovlet, og der var frygt for, at operationen ville blive udført ved hjælp af Caldwell-Luke-metoden, men lægen trøstede ham og sagde, at sådanne operationer ikke havde været udført i lang tid og blev udført endoskopisk. Generelt, da han teoretisk var jordforbundet, var han ikke længere bange for operationen.... :)

Jeg glemte helt at sige, min næse begyndte at trække vejret fuldt ud

Okatza trak ikke vejret normalt før!

Michael, hvordan er helbredet?

Intet problem med næsen?

Sig tak det under fælles!

Jeg vil hellere lytte til bruskknus osv.

End senere bevæge sig væk fra anæstesi

Hvis du er bange for operationen, hvorfor ikke kontakte os, der virkelig vil hjælpe. Vi behandler allerede goimorritis uden nogen kirurger, pus fjernes af sig selv; der er sådan et middel Erakond baseret på planten Alfalfa, et naturligt antibiotikum og vigtigst af alt sikkert. I løbet af en uge løses problemet uden indblanding af læger. Tel: 89142891531

Jeg har ikke pus

Og den ændrede slimhinde

bedre at have operation

Jeg gjorde det for omkring 10 år siden. Jeg lider ikke længere af bihulebetændelse.

og det er endnu mere skræmmende at kontakte dig!

Når alt kommer til alt kan du ikke engang skrive diagnosen korrekt! Og fra hvem kurede du. Generelt, lad mig være alene pzhl, og uden dig føler jeg mig syg!

ovenstående var rettet til Nina

Jeg gennemgik alt dette og en punktering og en operation

ENT Turkenbaev er en meget erfaren læge. Han arbejdede på det medicinske center, da jeg kom til behandling. Så du har held med en læge. Og i begyndelsen kom jeg til en anden ØNH. Hun prøvede meget hårdt for at hjælpe mig. De lavede punkteringer gennem næsen - intet forfærdeligt eller smertefuldt. Det er bare ubehageligt at høre bruskknas og når pus skylles ud. De gav mig også et antibiotikum. Jeg gik sådan i to måneder. Jeg kan ikke huske, hvor mange punkteringer de gjorde, og de hældte antibiotika. Intet hjalp, mit hoved gør ondt, jeg kan ikke trække vejret. Mareridt, som jeg husker denne tilstand. Lægen sendte mig til en ultralydsscanning. Mistænkt cyste. Så sendte lægen ham til Turkenbaev. Han sendte efter en MR, og cysten i maxillary sinus blev bekræftet. Vi blev sendt til operation til RB2 ENT afdeling. Operationen blev udført under generel anæstesi gennem det øvre tyggegummi. Operationen gik godt. Jeg lukkede øjnene og straks åbnede den. Jeg husker også, at jeg spurgte "Hvorfor opererer du ikke?"))) Operationen varede omkring 30 minutter, ikke mere. De skar det ud, og alt forsvandt som med hånden. Og i mere end 10 år har jeg været glad. Ingen bihulebetændelse overhovedet. Så gå, vær ikke bange, når lægen har sendt.
Ansigtet er lidt hævet fra den side, hvor operationen blev udført, men dette er midlertidigt. Traxivazin og en medicinsk maske hjælper.

Kom her for første gang.

Ushnitsky udførte en sådan operation for mig her i ENT-afdelingen på RV på venstre side tilbage i 1979. Og i 1981 gjorde han det på begge sider, men allerede i Leningrad på LSGMI. Og jeg lider ikke længere af bihulebetændelse, men når jeg husker, hvilke rædsler jeg har gennemgået, prøver jeg ikke at blive forkølet, temperament og konstant bevæge mig. Og hvorfor under generel anæstesi. De gjorde mig under en lokal her og der, de spurgte mig konstant, hvad jeg følte, de var bange for at skade mine nerver. Tak til lægerne.

operation bihulebetændelse. fjernelse af cyste. inden for maksillære bihuler!

(1: spørgsmål) - fortæl mig, hvor længe du har brug for at gå med røret.... der lægges i stedet for en tampon i kinden. mellem øjet og de øvre tænder. (2: spørgsmål) - hvilke konsekvenser forventes, hvis knoglen mellem øjet og de øvre tænder blev fjernet inde i kinden.

og et andet spørgsmål. hvorfor indsættes et rør i næsen efter operationen?

Og ifølge GP Malakhov som?

Jeg læste det et eller andet sted, jeg kan ikke finde det. Type river slim ud derfra, du skal inhalere med næsen og spytte den ud gennem munden. Hvem ved?

Det hele afhænger af, hvad der er i din bryst.. Jeg har en svamp der! Og hvordan skriver mange mennesker om det mirakellægemiddel-antibiotikum.. Jeg vil fortælle dig en ting.. du kan ikke behandle en svamp med et antibiotikum !! da det tværtimod fremmer dets vækst! Operationen blev udført ved hjælp af metoden med caldwell-luka. Under generel anæstesi.. smertestillende drak kun den anden dag efter operationen, konsekvenserne af bedøvelse. Stingene blev anbragt på tandkødet den anden dag ved at fjerne tamponen på forhånd.. røret i næsen (for at dræne væsken) stod i 3 dage.. og tro mig det var ikke så skræmmende)

Centralt klinisk hospital med en polyklinisk UDP RF

Evidensbaseret otorhinolaryngology

Konference mellem øre- og svulstlæger

  • Portal ‹Forumliste‹ Otolaryngology spørgsmål ‹Sektion for patienter
  • udskriftsversion
  • FAQ
  • tjek ind
  • indgang

Bihulebetændelse

Bihulebetændelse

kirker 27. juni 2017, 14:01

Re: Bihulebetændelse

Ksenia Klimenko 28. juni 2017, 00:03

Den mindst traumatiske og mest funktionelle metode til sinuskirurgi er endoskopisk næskirurgi. Mikrohymorotomi involverer brug af ekstern adgang under læben. Normalt bruges det sjældent som et supplement til endoskopisk adgang i tilfælde af tekniske problemer. Men hvis det er muligt, bør det undgås..
Du havde computertomografi ONP?

Mikrohymorotomi

Plaget af bihulebetændelse? Dette betyder, at der akkumuleres slim i bihulerne, og bakterierne formere sig. En sådan sygdom skal behandles straks af en ENT, fordi bihulebetændelse får din nasale vejrtrækning til at blive forstyrret, hovedpine forstyrres - dette påvirker ikke kun sundheden, men også livskvaliteten generelt.

  • Indikationer
  • Kontraindikationer
  • Vores specialister
  • Video
  • Priser

Indikationer

Patogene organismer forårsager betændelse og hævelse af slimhinden. På grund af ødem kan slim ikke undslippe fra bihulerne og blokerer de smalle udskillelsesåbninger. Dette gør det vanskeligt for dig at trække vejret. For at eliminere slim fra bihulerne og normalisere nasal vejrtrækning ordineres en mikrohemorotomi. Det er et mildt alternativ til bihulebetændelse.

Indikationer for operation:

  • konservativ behandling hjælper ikke;
  • tilstedeværelsen af ​​cyster i maksillær sinus;
  • polypper, fremmedlegemer i maksillære bihuler;
  • kronisk tilbagevendende bihulebetændelse
  • periodisk forekomst af overbelastning
  • udseendet af en ubehagelig lugt fra næsen

Mikrohymorotomi udføres, hvis vask, antibiotika og fysioterapi ikke hjælper.

Før du ordinerer en mikrohymorotomi, vil du blive konsulteret af en øre-hals-hals-læge. Han ordinerer tests og beslutter, om patienten skal opereres. Standardtest før mikronektomi:

  • generelle kliniske blod- og urinprøver
  • koagulogram (for at udelukke patologien for blodkoagulation);
  • CT-scanning af bihulerne

Proceduren udføres mindst 6 timer efter at have spist.

Med en mikro-hæmorroide foretager lægen ikke snit eller beskadiger knoglen. Operationen udføres gennem næsen med en barbermaskine. Anæstesilægen udfører lokalbedøvelse, og kirurgen indsætter specielt udstyr gennem de naturlige åbninger, nemlig den nedre næsepassage. Lægen gennemborer sinus og renser den for slim, patologisk væv og fremmedlegemer. Mikrohymorotomi varer ca. 20 minutter. Patienten kommer sig inden for en uge.

Kontraindikationer

  • dårlig blodpropper
  • sygdomme i indre organer: hjerte, nyrer, lunger, lever;
  • akutte virale, bakterielle, luftvejsinfektioner;
  • dekompenseret diabetes mellitus.

Mikrohaymorotomi i Krasnoyarsk udføres på effi.LOR-klinikken. Tilmeld dig en konsultation på telefon 205-00-11.

Første gang efter operationen skal du observere sengeleje. Derfor tilbyder vi vores patienter at blive på hospitalet en dag, hvor du bliver passet af venligt og erfarent medicinsk personale..

I løbet af ugen skal patienten omhyggeligt passe på mundhulen, ikke tage et varmt brusebad, ikke gå i saunaen og poolen. Hvis hævelse af næseslimhinden fortsætter, ordinerer lægen smertestillende og vasokonstriktor medicin - dette er nok til at føre et normalt liv. Efter 7 dage vender vejrtrækningen tilbage til normal af sig selv, smerter forsvinder.

Bihulebetændelse: når det udføres, typer og forløb, konsekvenser, rehabilitering

Forfatter: Averina Olesya Valerievna, MD, ph.d., patolog, lærer ved Department of Pat. anatomi og patologisk fysiologi til Operation.Info ©

Bihulebetændelse er en operation for at åbne den maksimale bihule for at eliminere patologisk indhold fra den (pus, granulering af slimhinden, fremmedlegemer, polypper).

Den maxillære sinus er et parret hulrum i overkæben, som er den største paranasale sinus. Det kommunikerer med næsehulen gennem en lille naturlig anastomose, der åbner ind i den midterste næsepassage. Placeringen af ​​denne anastomose er sådan, at dræning af sinus i tilfælde af betændelse ikke er god nok.

Derfor er betændelse i maksillær sinus (bihulebetændelse) den mest almindelige type bihulebetændelse, både akut og kronisk.

Et andet træk ved maksillær sinus er, at tændernes rødder er placeret i dens nedre væg. Rødderne på 5-7 tænder kan stikke ud selv i bihulen. Med en sygdom i disse tænder kan infektionen trænge ind i bihulerne gennem rødderne, derfor er 10% af bihulebetændelse odontogen bihulebetændelse..

Behandling af bihulebetændelse

Bihulebetændelse kan behandles på flere måder:

  • Konservativt (antibiotika, vasokonstriktordråber, fysioterapi, næseskylning).
  • Punktering af maksillær sinus for at udtrække pus og skylle.
  • Kirurgisk behandling (sidste udvej) - bihulebetændelse.

Når bihulebetændelse er indikeret

Maksillær sinus er et ekstremt mål for behandling af den maksillære bihule. Det ordineres i tilfælde, hvor sygdommen ikke kan helbredes ved andre foranstaltninger. Hovedsagelig:

  1. Kronisk bihulebetændelse, der ikke reagerer på konservativ behandling.
  2. Manglende virkning fra gentagne bihulestik.
  3. Odontogen bihulebetændelse.
  4. Polypoid bihulebetændelse.
  5. Overkæbecyster.
  6. Svulster, mistanke om malignitet.
  7. Fremmedlegemer i sinus (fyldmateriale, fragmenter af tandrødder, tandinstrumenter).
  8. Kompliceret forløb med akut purulent bihulebetændelse.

Sinus sinusitis er klassisk og endoskopisk.

Forberedelse til bihulebetændelse

Drift af bihulebetændelse er normalt en planlagt operation (undtagelsen er bihulebetændelse med komplikationer af purulent bihulebetændelse - meningitis, flegmon i kredsløbet).

Forberedelse til operation inkluderer:

  • Beregnet tomografi af bihulerne.
  • Røntgen af ​​bihulerne.
  • Hymoroskopi (ikke ordineret til alle, ifølge indikationer).
  • Blodprøver, urinprøver.
  • Koagulogram.
  • Mikrobiologisk kultur af slim fra sinus.
  • Fluorografi.
  • Undersøgelse af en terapeut.
  • Tandlægeundersøgelse.
  • EKG til patienter over 40 år.

Kontraindikationer for kirurgi

Operationen udføres ikke, hvis der er:

  1. Akut infektiøs sygdom.
  2. Kroniske sygdomme i hjertet, lungerne, leveren, nyrerne med deres alvorlige forløb.
  3. Dekompenseret forløb af diabetes mellitus.
  4. Blodkoagulationsforstyrrelse.
  5. Forværring af betændelse i sinus (relativ kontraindikation).

Den klassiske metode til bihulebetændelse

Denne metode er radikal, da den giver størst mulig adgang til sinus.

Operationen udføres normalt under generel anæstesi, i sjældne tilfælde er lokalbedøvelse mulig.

Den mest almindelige metode til klassisk bihulebetændelse er Caldwell-Luc bihulebetændelse..

Position - liggende på ryggen. Snittet er lavet i mundhulen lige under overgangsfolden i området for fremspringet på den forreste væg af maxillary sinus 4-5 cm lang. Slimhindeflappen flyttes op. Derefter laves et hul i knoglevæggen med en speciel boremaskine eller mejsel. Hullet er udvidet med bentænger. Huldiameteren er ca. 1-1,5 cm. Dermed opnås en tilstrækkelig bred adgang til sinus.

Caldwell-Luke bihulebetændelse

Det næste trin i operationen er at rense sinus med en speciel ske. Patologisk plak, slim, pus, granulering, ændret slimhinde fjernes. Sinussen vaskes med antiseptiske midler.

Ved hjælp af de samme knogleinstrumenter udføres en delvis ødelæggelse af sinusvæggen, der adskiller den fra den nedre næsepassage. Det vil sige, der oprettes en direkte forbindelse mellem sinus og næsehulen. Iodoform-turuner smurt med vaselin indsættes i dette hul. De tjener som dræning. Enden af ​​tamponen indsættes i næsepassagen.

Kommunikationen med næsehulen, skabt under operationen, tjener til tilstrækkelig dræning og beluftning af bihulerne, og det er også muligt at skylle den maxillære bihule gennem den efter operation med antibiotiske opløsninger.

Såret fra mundens side sys.

Operationen tager cirka en time.

Efter operation

Indlæggelsesbehandling efter åben bihulebetændelse - mindst to uger. Postoperativ smerte, ubehag i ansigtet, hævelse, følelsesløshed og nedsat lugtesans.

Tamponer fra næsehulen fjernes på 3. dag. Stingene i mundhulen fjernes efter en uge.

Efter fjernelse af tamponer vaskes næsehulen med antiseptiske midler, vasokonstriktordråber indpodes. Stingene i munden behandles også dagligt, ordineret skylning med et antiseptisk middel. Til forebyggelse af infektiøse komplikationer ordineres bredspektret antibiotika eller under hensyntagen til den bakterielle inokulering af udledning, der udføres før operationen.

For at reducere ansigts hævelse er det muligt at anvende en trykforbindelse på kindområdet, der praktiseres også is.

Hævelsen af ​​kinden kan vare i op til 10 dage. For at fremskynde resorption ordineres også fysioterapeutiske procedurer (UHF, elektroforese med lægemidler).

De vigtigste fordele ved åben bihulebetændelse:

  • Lavpris.
  • Mulighed for at udføre i enhver ENT-afdeling.
  • Den mest radikale desinficering af sinus.

Ulemper og mulige komplikationer ved klassisk bihulebetændelse:

  1. Skadefunktion.
  2. Lang indlæggelsesperiode.
  3. Tilstrækkelig lang periode med ubehag og gener efter operationen.
  4. Høj risiko for komplikationer (blødning, trigeminusnerveskader, fisteldannelse).

Den mest alvorlige komplikation efter sådan en bihulebetændelse er beskadigelse af trigeminusnerven. Konsekvenser - krænkelse af ansigtsudtryk samt svær smerte i området med den beskadigede nerve.

Video: et eksempel på en åben bihulebetændelse

Endoskopisk bihulebetændelse

Den endoskopiske metode til åbning af maksillær sinus er langt den mest moderne metode til behandling af dens patologi i tilfælde, hvor andre metoder ikke giver effekt.

Endoskopisk adgang er en adgang uden snit fra næsehulen eller (sjældnere) fra mundhulen. En punktering foretages i væggen i den maxillære sinus, gennem hvilken et endoskop indsættes i det. Punktering kan udføres fra flere tilgange: endonasalt - fra den nedre eller midterste næsepassage, fra mundhulen - gennem sinus forreste væg samt gennem en ekstraheret tand eller gennem en eksisterende fistulous åbning.

Valget af adgang bestemmes af lægen efter en grundig undersøgelse, og der tages også hensyn til patientens præferencer. Endonasal adgang betragtes som den mest fysiologiske - ved at udvide den naturlige anastomose i området for den midterste næsepassage.

Punkteringen i diameter er ikke mere end 5 mm. Billedet fra mikroendoskopet overføres til monitoren, og kirurgen kan se sinus interne struktur ved flere forstørrelser.

Ved hjælp af specielle endoskopiske instrumenter i sinussen udføres alle nødvendige manipulationer (rengøring, fjernelse af patologisk indhold, fjernelse af polypper, cyster, fremmedlegemer, tage materiale til histologisk undersøgelse).

Det andet mål med operationen er at udvide sinus naturlige anastomose med næsehulen til normal dræning af sinus i fremtiden..

Hele operationen tager cirka 20-30 minutter. Patientens stilling ligger normalt i en behagelig stol.

Det kan udføres under lokalbedøvelse, og kortvarig generel anæstesi kan også bruges (på patientens anmodning). Til lokalbedøvelse anvendes især tynde nåle, injektionsstedet forbehandles med bedøvelsesgel.

Bliv på hospitalet efter endoskopisk bihulebetændelse - ikke mere end 2-3 dage. Operationen kan også udføres poliklinisk.

De vigtigste fordele ved den endoskopiske metode:

  • Ingen snit.
  • Lavt traume, næsten ingen blødning.
  • Intet behov for generel anæstesi.
  • Hurtig restitutionsperiode.
  • Muligheden for at udføre poliklinisk.
  • Næsten intet ubehag og hævelse efter operationen.

Den største ulempe er behovet for specielt udstyr og de relevante kvalifikationer hos kirurgen, hvilket øger omkostningerne ved operationen.

Operationen kan udføres af både ENT-læger og maxillofacial kirurger uddannet i endoskopisk kirurgi.

Grundlæggende anbefalinger efter bihulebetændelse

Følg disse retningslinjer for at komme sig efter operationen:

  1. Hvil, begrænsning af fysisk aktivitet.
  2. Tager antibakterielle lægemidler i 5-7 dage.
  3. At tage smertestillende medicin efter behov.
  4. Skylning af næsen med saltopløsninger.
  5. På anbefaling af en læge, indpodning af vasokonstriktordråber eller spray med glukokortikoider.
  6. Opretholdelse af god mundhygiejne.
  7. Undgå høje temperaturer (varme, bad, saunaer, varme brusere).
  8. Spis ikke krydret, varm, for salt mad og drikke, ekskluder alkohol.
  9. Undgå at få en virusinfektion.
  10. Observation af en otolaryngolog på det angivne tidspunkt.

Video: et eksempel på endoskopisk bihulebetændelse

Patientvalg

Hvis lægen foreslår bihulebetændelse, har alle andre behandlingsmetoder sandsynligvis ikke længere nogen virkning. Derfor bør operationen ikke udsættes. Ifølge anmeldelserne fra patienter, der allerede har gennemgået bihulebetændelse, er dette stadig den mest radikale metode til behandling af kronisk bihulebetændelse..

Efter operationen forsvinder konstant næsestop, hovedpine, udflåd stopper.

Hvis der er et valg, er det bedre at vælge en endoskopisk bihulebetændelse. Ud over alle de fordele, der er beskrevet ovenfor, er det under endoskopisk kirurgi muligt samtidig at eliminere andre problemer, der forstyrrer normal nasal vejrtrækning (korrektion af kurven i næseseptum, trimning af hypertrofierede turbinater osv.).

Omkostningerne ved radikal bihulebetændelse starter fra 10 tusind rubler (gratis operation er mulig). Omkostningerne ved endoskopisk sinusotomi er fra 25 til 50 tusind rubler.

Historien om TANDEN er skræmmende, men lærerig!

Temaindstillinger
  • Abonner på denne tråd...
  • Søg efter emne

    Ved du hvordan man laver bihulebetændelse?! Leder af afdelingen for ChLH ni3dabol?.. eller måske brød de min næse, men jeg kan ikke huske det.
    ja cho er der allerede. 100 pund Jeg skriver her for en slagord, det er sejt at sige om partitionen dengang..

    der er mange overraskende og uforklarlige ting i livet. især inden for medicin.

    det er det.
    Hun siger, at hun gabte for et par år siden - hendes kæbe faldt af igen, hendes mund lukkede ikke. Jeg gik til hospitalet - de gjorde narr af hende, den ha-ha! kæben blev fældet! Han siger, at kirurgen kom ud for lykke, som dengang stadig var assistentstuderende og huskede historien med tanden og den nedkørte kæbe

    du ville ikke skrige så meget))) ja jeg ved, hvordan det gøres

    hvorfor husker vi ikke lydene, når vi åbner munden.

    tæl det, STE er mit job)

    Med bihulebetændelse bevæger septum sig slet ikke. Operationen udføres under generel anæstesi. Overlæben hæves, og overkæbens knogler udhules for at komme ind i bihulerne. Derefter skrabes og skrubbes hele tamaen. Dernæst laves et hul fra bihulerne til næsen, og bihulerne er fyldt med en bandage, spidsen fjernes fra hullet ind i næsen. De øvre tandkød er syet. Efter udløbet af 2-3 dage er der en sjov procedure - fjernelse af bandagerne. Der er mange af dem, jeg tænkte personligt på tre meter i hvert bryst. Det gøres live, fordi det ikke smertelindring. Derefter går vi og glæder os over helbredelsen, mens vi blæser næsen kraftigt i bunden. For luften kommer under kinderne og puster dem op som en hamster))))
    PySy. Personligt havde jeg en alvorlig komplikation. Det ser ud til, at der var stykker bandage og begyndte at rådne. Jeg kom der et par dage efter udskrivning. Udvasket. og oplevede vrangforestillingen om at falde i bihulerne med et gastroenterologisk rør med et kamera. Og trods alt kom Tsuko på den anden dag. Men det er en anden historie
    Men der vil aldrig være bihulebetændelse

    Jeg begyndte ikke engang at skrige.
    Skønner jeg. hvad er dit arbejde? ChLH kirurg? Eller tandlæge?
    Skepsis fra din side om, hvad jeg skrev, er ubehagelig for mig.
    Jeg flyver med foto, nej? eller der var ikke sådan noget i praksis - så sker det ikke?
    Che er mig.. kun vand har strømmet under broen. Fred for alle!

    for dig "ekspert" i chlh tandlæger arbejde))) var på vagt, da jeg var studerende der. Jeg er ikke Kashpirovsky fra billedet, jeg kan ikke

    Jeg er heller ikke ligeglad med din..

    på disse emner LAV.
    anæstesien var lokal.
    bihulebetændelse kan være.
    septum bevæger sig selvfølgelig ikke med vilje, operationen foregår ikke på septum, men det blev renset selv i næsen selv.. tilsyneladende som held ville have det..
    de forlod ikke mine bandager)

    Du gjorde det senere og sandsynligvis i det regionale. Da jeg gik til operationen, tog lederen af ​​ChLH der for at træne i et ikke-traumatisk apparat at gøre. Gennem hullerne i bihulerne. Og jeg blev traumatiseret som en gammel kvinde i en tredobbelt note under generel anæstesi. Og da vejrtrækningsapparatet blev trukket ud af luftrøret. Jeg nægtede at trække vejret, og de startede mig
    Og det var uudholdeligt at vente, fordi cyster og polyae i bihulerne ikke efterlod plads der. Og jeg klatrede op på væggen. Presset på rødderne på de øverste tænder. Tæl op, ALLE øvre tænder gør ondt!

    Senest redigeret af Jaguar ™; 02.11.2011 kl. 22:25.

    stadig hooked.
    held og lykke på vejen!
    automatisk kerne)

    Faktisk var det meget trist. Det er bare, at de lavede et hul til mig, de skubbede også tænderoden derhen)) Da kirurgen kom til mig, beskrev kirurgen detaljeret, hvordan operationen ville gå: bihulebetændelse med plastikkirurgi. Hun besvimede næsten, hvis hun siger ikke at gøre det nu, så kommer maksimumet om en uge også med et hul i ganen, jævn, venlig. Så jeg blev. Om aftenen skete FSE. De hældte alkohol i munden først, forarbejdede hulrummet så at sige (jeg bad om en snack - de gav det ikke). Under lokalbedøvelse punkterede de først, forsøgte at trække denne rod ud, det fungerede ikke! De bankede et stykke af periosteum, trak denne uheldige rod ud gennem et stort hul og borede et hul i næseseptumet. Gennem hullet i kæben blev en turunta skubbet langs hele maksillær sinus og trukket ud gennem næsen. Et lag hud blev afskåret fra kinden, og der blev lavet et plaster på hullet, syet til ganen. Det er alt. I tre dage svulmede min kind og begyndte derefter at aftage. Det vigtigste på dette tidspunkt er at spise meget omhyggeligt, så denne flap ikke sys for ikke at beskadige. Skyl munden oftere og børst tænderne meget pænt. Smertestillende medicin får injektioner, så du behøver ikke din egen, bare en skylning. Tantum Verde fortalte mig og brugte det. Jeg kunne ikke spise i 2 dage, og det ville jeg ikke rigtig, det gjorde ondt. Men i princippet glemte jeg en dag efter, hvad der skete, hvor forfærdeligt det var oprindeligt, og alt syntes at ske ikke for mig. Det vigtigste er P4elk @ tror, ​​at alt vil gå godt, og lyt til, hvad de vil fortælle dig under operationen.

    Så det suger virkelig at blive syg. hvad siger du her. Jeg ønsker Arinka kun sundhed, tålmodighed og en god behandlende læge! Og min procedure var den samme som din. næsten. bedre generel anæstesi.

    Pandekage. Jeg læser det igen - hvordan jeg oplevede det på en ny måde) Hvor mange år er der gået?

    Mikrogaymorotomy: anmeldelser af klinikker i Kazan

    man-fre08:00 - 17:00
    LørProduktion
    solProduktion

    ”Bare en vidunderlig læge! Jeg har aldrig mødt den bedste læge. Kyndig, opmærksom, velvillig, omsorgsfuld, det er en fornøjelse at kommunikere med Konstantin Igorevich. Det er med det samme tydeligt, at en person elsker sit job og er kommet til erhvervet ved kald. "

    man-fre08:00 - 19:00
    LørProduktion
    solProduktion

    ”Jeg tog min mor til D. Garipova. En meget kompetent og erfaren specialist. Vi var meget tilfredse. "

    man-fre07:00 - 19:00
    Lør07:00 - 19:00
    sol07:00 - 19:00

    ”Vi vil gerne udtrykke vores dybe taknemmelighed over for Damir Zufarovich Khasanov! For hans venlighed, opmærksomhed, omhu, nøjagtighed, professionalisme. Han havde to operationer. Vi var meget tilfredse! Læge fra Gud! "

    ”Jeg vil udtrykke min dybe taknemmelighed over for I. G. Chelysheva. Da min læge var i sygeorlov, accepterede hun mig, tak for hende meget - hun forklarede alt klart, så ud som det skulle være. Generelt er der ingen ord, smart pige, der ville være flere sådanne læger. Jeg vil overføre til hende. "

    ”Rais Robertovich blev opereret ikke kun for mig, men også for mine forældre!... I alle tilfælde af kontakt med Mustafin blev der opnået fremragende positive resultater med hensyn til forbedring af helbredet. Jeg udtrykker min dybe taknemmelighed og beundring for hans viden og professionalisme. "

    "Jeg kunne godt lide det republikanske hospital som helhed, jeg besøgte for nylig en neurolog her, en meget god specialist, der er mere at se efter, og personalet er høfligt."

    Microhymorotomy - patientanmeldelser

    © 2020 LLC "InfoService Group" OGRN 1127847488944

    • Til klinikker
    • For læger
    • For webmastere
    • alle byer
    • om projektet
    • Om virksomheden
    • Tilbud
    • Kontakter

    Registreret af Federal Service for Supervision of Communications, Information Technology and Mass Media (Roskomnadzor). Certifikat El-nr. FS77-76713 dateret 09/02/2019 Grundlægger - InfoService Group LLC. Hovedredaktør - A. J. Jeknich. Redaktionskontorets adresse: 197198, Skt. Petersborg, st. Monchegorskaya, 7, lit. A, pom. 4-H. Telefon: +7 (499) 649-12-49.

    18 + Oplysningerne på webstedet kan ikke bruges til at stille en diagnose, ordinere behandling og erstatter ikke en lægeudnævnelse.

    Hjælp! Diagnose af bihulebetændelse

    vasokonstriktordråber dryppes ned i, men derefter indsættes vatpinde, imprægneret med noget) som et bedøvelsesmiddel). gennemboret og pumpet ud.
    Det gjorde de også. For ikke at sige, at dette er en direkte "operation". 5 minutters sag.
    Samtidig blev de også sendt til hospitalet. Ankom. De siger "noget bliver skørt derude, dit hospital bliver skørt. Selvfølgelig vil vi ikke lægge dig ned, hvis du ønsker det. Men vi kunne gøre det på hospitalet.".
    Nå, jeg vendte lykkeligt tilbage til hospitalet (på en eller anden måde ville jeg ikke gå i seng) og på 5 minutter gennemboret de mig og gik hjem. Så var jeg i en tilstand af forsømmelse (Gaumorite + frontal bihulebetændelse), jeg forstod ikke straks, at stagnationen var stærk, da min næse trak vejret helt roligt. Men hovedpinen, når tænderne bøjede sig over, begyndte alle tænder at gøre ondt og gav i ørerne. Temperatur plus.

    men de næste gang jeg ikke bragte det til en punktering, blev jeg tidligere behandlet med gøg
    Rinoflafucin og sinuforte hjælper mig slet ikke. Lav mindst et par gøgler, så noget begynder at bevæge sig væk

    og alligevel - i år begyndte jeg at gå til en fitnessklub, hvor der er en sauna. Der trækker jeg vejret, og det ser ud til, at TTT ikke når bihulebetændelse (sidste år, omkring 3 gange om vinteren var). Det er sandt, det hjælper mig, da min skillevæg er skæv og blandt andet på grund af det sagde de stagnation dannes og bliver til betændelse, men normalt trækker den næsten aldrig vejret. Måske hjælper det for nogle ikke. Meddelelsen blev ændret af brugeren 30/01/2013 kl. 19:59

    Frygt for operation og valg af anæstesi

    Jeg har en lille operation - fjernelse af cyster fra maksillære bihuler, sandsynligvis vil det være en mikrohymorotomi.

    I princippet er jeg ikke særlig bange for dette, selvom dryss uden for huset er en vild tortur for mig - jeg sover ikke rigtig og giver ikke andre - jeg skriger i søvn.

    Generelt skal jeg i morgen vælge metoden til anæstesi: lokalbedøvelse eller generel anæstesi.

    Jeg skynder mig mellem to brande i fuldstændig forvirring.

    Efter skrabning af livmoderhulen under generel anæstesi var der en vild frygt og minder om forfærdelige fornemmelser. Jeg er hjemsøgt af en stærk frygt for, at jeg ikke vågner op. Jeg besluttede, at jeg ikke frivilligt skulle gå i generel anæstesi.

    Men for nylig under lokalbedøvelse gennemgik jeg en punktering af n / n-næsen - også følelserne var ikke særlig specielle. Første gang kunne de slet ikke gennembore, fordi det var meget smertefuldt. De gennemboret mig fra anden gang - det gjorde ikke ondt i sig selv, men der var også et sammenbrud - jeg tilbragte hele dagen med højt tryk med alvorlige kulderystelser og lignende fornemmelser. skønt adrenalin kan have været skylden, som blev brugt som en vasokonstriktor.

    Og lægerne er uenige om, hvad der er sikrere..

    HTML-kode:
    BB-kode til fora:

    Hvordan vil det se ud?

    Jeg har en lille operation - fjernelse af cyster fra maksillære bihuler, sandsynligvis vil det være en mikrohymorotomi.
    I princippet er jeg ikke særlig bange for dette, selvom dryss uden for huset er en vild tortur for mig - jeg sover ikke rigtig og giver ikke andre - jeg skriger i søvn.
    Generelt skal jeg i morgen vælge metoden til anæstesi: lokalbedøvelse eller generel anæstesi.
    Jeg skynder mig mellem to brande i fuldstændig forvirring. Læs fuldstændigt
    +30 Tilmeld dig og få en mulighed for at bedømme materialer, kommunikere i kommentarer og meget mere! ') "> Registrer og få en mulighed for at bedømme materialer, kommunikere i kommentarer og meget mere!')"> Anna Krug04.04.201220650 kommentarer
    Alle opskrifter
    Opskrifter fra Povarenok.ruAlle opskrifter
    Den samme satsebeli
    Jeg tænker på en af ​​de levende minder, du bragte tilbage.
    Flere detaljer "
    Hytteostis "Creme brulee".
    Mine kære kokke, ærligt talt, i alle variationer.
    Flere detaljer "
    Den rigtige dej til dumplings.
    Mærkeligt nok, men at finde en god opskrift på dumplings.
    Flere detaljer "
    Kartoffelrulle "Tilsætningsstof.
    Blid kartoffel-ægsky af base, der smelter i munden,
    Flere detaljer "

    Kommentarer

    Min vilje, jeg ville behandle mine tænder under generel anæstesi

    Jeg havde 3 operationer i træk. En under generel dybbedøvelse. Det varede cirka 6 timer, tror jeg. Efter denne anæstesi gik jeg forfærdeligt væk 2 stop var - jeg næppe sivede.

    Efter 20 dage var der en ny operation. De ville gøre det under lokalbedøvelse, men jeg kastede et hyl over hele afdelingen, "Jeg dør!" Min kirurg blev vred på mig og kaldte anæstesilægerne for at slå mig ud nafig, og de gjorde mig til en sibazon. Operationen gik godt, jeg kom mig også godt. Opkastede ikke engang. Det er bare, at alt sløret først for mine øjne, og derefter fik objekterne klare konturer.

    Efter yderligere 20 dage havde jeg brug for operation igen. Derefter skaffede jeg mig mod og styrke og accepterede lokalbedøvelse. Bedøvelsen viste sig at være virkelig "lokal". Han tog mig "på steder" som "her gør det ondt, men her gør det ikke." Og min stakkels kirurg 100 gange fortrød, at jeg ikke havde "slået ud" igen - jeg strakte halsen for at se, hvad de stak i min mave, krævede en forklaring på, hvad og hvorfor de sværmede der, så gjorde det ondt for mig - jeg knirkede, og det kildede - Jeg fniste og spundet. Så blev jeg højt overrasket over, at så mange som 4 hænder blev kastet ind i et så lille snit. Kort sagt latter og synd! Til sidst blev jeg beordret til at holde kæft, ellers lovede de at lave et større hul i maven, og der var ikke behov for at sy munden op fra lokalbedøvelsen..

    Nå, du havde eventyr

    en mere ved jeg endnu ikke, hvem der er i maven

    Jeg havde 3 operationer i træk. En under generel dybbedøvelse. Det varede omkring 6 timer, tror jeg. Efter denne anæstesi gik jeg forfærdeligt væk, 2 stop var - jeg næppe sivede.

    Efter 20 dage var der en ny operation. De ville gøre det under lokalbedøvelse, men jeg kastede et hyl over hele afdelingen, "Jeg dør-oo-oo-oo!" Min kirurg blev vred på mig og kaldte anæstesilægerne for at slå mig ud nafig, og de gjorde mig til et sibazon. Operationen gik godt, jeg kom mig også godt. Opkastede ikke engang. Det var bare, at alt sløret først for mine øjne, og derefter fik objekterne klare konturer..

    Efter yderligere 20 dage havde jeg brug for operation igen. Derefter skaffede jeg mig mod og styrke og accepterede lokalbedøvelse. Bedøvelsen viste sig at være virkelig "lokal". Han tog mig "på steder" som "her gør det ondt, men her gør det ikke." Og min stakkels kirurg 100 gange fortrød, at jeg ikke havde "slået ud" igen - jeg strakte min hals for at se, hvad de stak i min mave, krævede en forklaring på, hvad og hvorfor de sværmede der, så gjorde det ondt for mig - jeg knirkede, og det kildede - Jeg fniste og vendte mig om. Så blev jeg højt overrasket over, at så mange som 4 hænder blev kastet ind i et så lille snit. Kort sagt, latter og synd! Til sidst blev jeg beordret til at holde kæft, ellers lovede de at lave et større hul i maven, og der var ikke behov for at sy munden op fra lokalbedøvelsen..